Recept: Pizza plná bielkovín, diétna pizza bez sacharidov!

Recept: Pizza plná bielkovín, diétna pizza bez sacharidov!

Pár viet na úvod: pre mnohých z vás, ktorí nás kontaktovali prostredníctvom našej Facebook Fan Page "Fitness Tréneri", nie je problémom donútiť sa k fyzickej aktivite, ale jedlo to je už iná káva! Často neraňajkujete, vynechávate jedlo a tvrdíte nám, že na vine je nedostatok času v práci, alebo v škole.
Vážení, ak chcete nabrať na svalovej hmote, alebo naopak chudnúť, musíte začať tým, že jedlo budete prijímať pravidelne - je pravdou, že aj hlad často pôsobí ako silný stimulant metabolizmu, ale ak prichádza krátko pred spánkom, donúti váš často zjesť nekontrolovateľné množstvo jedla s obrovským energetickým obsahom. Často nie práve optimálneho zloženia.
Problémom v diétnom režime je aj neodolateľná chuť na "zakázané" jedlá, ktoré ak sa prijímajú pričasto (alebo v priveľkom množstve) zabránia očakávanému úbytku na hmotnosti, strate tuku, oddialia zisk súťažnej formy. Pravdou ale je, že mnohé z klasických jedál si dokážete pripraviť aj z iných surovín, ktoré obsahujú minimum sacharidov a dostatok bielkovín. Medzi takéto jedlá patrá aj Pizza plná bielkovín, diétna pizza z kuracieho mäsa.

Postup prípravy: 500g kuracích pŕs zbavených kože a viditeľného tuku pokrájaj na drobné kúsky (čím jemnejšie budeš krájať, tým kvalitnejšie "cesto" pripravíš) v miske zmiešaj s jedným až dvoma celými vajíčkami, dochuť (soľ, korenie, pizza korenie), masu vyklop do kruhovej formy (naspodok ktorej si dal papier na pečenie) a daj piecť do rúry pri teplote cca 160-180°C na cca 20-25 minút. Pečením ti vznikne pizza korpus, ktorý budeš ďalej "dozdobovať, dochucovať" tak, ako klasickú pizzu. Pozor, aby si kurací pizza korpus nepripálil!
Ak pizza korpus z kuracieho mäsa má mierne hnedú farbu, vyber ho z rúry na pečenie, odstráň formu (korpus nechaj stále na papieri na pečenie) a na povrch nalej zmes ochutených drvených paradajok (alebo paradajkového piré - na dochutenie využi bazalku, korenie, cesnak, prípadne pizza korenie). Pridaj plátky paradajok, trochu syra a daj opäť na chvíľočku zapiecť (spravidla stačí menej ako 6-8 minút - podľa hrúbky vrstvy, ktorú si na korpus poukladal). Hotovú pizzu môžeš dozdobiť vajíčkom uvareným na tvrdo (nakrájaj ho na plátky), prípadne vhodnou čerstvou zeleninou, nakrájaj na kúsky a môžeš ochutnať "bomba kuracú pizzu", ktorú podľa tohto receptu pripravil aj fitness kuchár Peter Melkus.

Pizza plná bielkovín, diétna pizza z kuracieho mäsa bez sacharidov!