Základné informácie

Ancel Benjamin KEYS – Američan, ktorý spropagoval BMI index

Propagoval Body Mass Index, bojoval proti cholesterolu, presadzoval stravu s nízkym obsahom tukov, dokonca aj prvé formy krabičkovej/balíčkovej stravy. Mal však aj zástupy odporcov.

04.08.2022 | Kopček

Intermittent Fasting (1) - komplexný pohľad na prerušované hladovanie

Je Intermittent Fasting, prerušované hladovanie, naozaj jediným a najefektívnejším riešením pre mužov a ženy zo sveta fitness/bodybuildingu? Kde sú jeho silné a kde slabé stránky? 1. časť

27.07.2022 | Kopček

Detox detoxikuje iba vašu peňaženku

Myslieť si, že niekto pozná návod na odkyslenie je naivné a hlúpe. Ak by aj k prekysleniu organizmu teoreticky došlo, ten sa s tým v pohode vyrovná.

28.07.2020 | Redakcia

Javorový sirup - prírodné sladidlo získavané z javora cukrového

Informácia o tradičnom sladidle, ktoré používali už Indiáni v Severnej Amerike. História, použitie, postup výroby.

09.06.2018 | Redakcia

Hovädzie mäso tak, ako ho možno nepoznáte - základné delenie

Základné delenie hovädzieho mäsa + rady, ako si vybrať ten najlepší kúsok na prípravu obľúbeného jedla.

26.05.2018 | Redakcia

Hovädzie mäso tak, ako ho možno nepoznáte - prečo musí dozrievať?

Prečo musí hovädzie mäso dozrievať? Aké sú postupy dozrievania a ako ovplyvňujú vlastnosti hovädzieho mäsa? Čítajte v článku!

19.05.2018 | Redakcia

Arašidové maslo - popis výroby, obvyklé zloženie, recepty

Kvalitné arašidové maslo má v 100 g takmer 30 g bielkovín, približne 15 g sacharidov a 45 až 50 g tukov. Prečo by malo byť na vašom jedálnom lístku?

17.11.2017 | Redakcia

Hovädzie mäso tak, ako ho nepoznáte - pripravujeme stejky, pečieme, dusíme, varíme

Ako pripraviť chutný stejk, ako variť, dusiť a piecť hovädzie mäso? Dozviete sa z nasledujúceho článku!

10.11.2017 | Redakcia

Káva - čo neviete o kofeínovom nápoji našom každodennom (II)

S akými kávami sa stretávame v ponuke kaviarní, koľko kávy vody a mlieka obsahujú dobré kávy a ako sa pripravujú?

03.11.2017 | Redakcia

Káva - čo neviete o kofeínovom nápoji našom každodennom (I)

Káva z historického pohľadu, pestovanie, zber a praženie, základné druhy kávy, ktoré sa používajú na výrobu nápoja.

29.09.2017 | Redakcia