Základné informácie
Ancel Benjamin KEYS – Američan, ktorý spropagoval BMI index
Propagoval Body Mass Index, bojoval proti cholesterolu, presadzoval stravu s nízkym obsahom tukov, dokonca aj prvé formy krabičkovej/balíčkovej stravy. Mal však aj zástupy odporcov.
Intermittent Fasting (1) - komplexný pohľad na prerušované hladovanie
Je Intermittent Fasting, prerušované hladovanie, naozaj jediným a najefektívnejším riešením pre mužov a ženy zo sveta fitness/bodybuildingu? Kde sú jeho silné a kde slabé stránky? 1. časť
Detox detoxikuje iba vašu peňaženku
Myslieť si, že niekto pozná návod na odkyslenie je naivné a hlúpe. Ak by aj k prekysleniu organizmu teoreticky došlo, ten sa s tým v pohode vyrovná.
Javorový sirup - prírodné sladidlo získavané z javora cukrového
Informácia o tradičnom sladidle, ktoré používali už Indiáni v Severnej Amerike. História, použitie, postup výroby.
Hovädzie mäso tak, ako ho možno nepoznáte - základné delenie
Základné delenie hovädzieho mäsa + rady, ako si vybrať ten najlepší kúsok na prípravu obľúbeného jedla.
Hovädzie mäso tak, ako ho možno nepoznáte - prečo musí dozrievať?
Prečo musí hovädzie mäso dozrievať? Aké sú postupy dozrievania a ako ovplyvňujú vlastnosti hovädzieho mäsa? Čítajte v článku!
Arašidové maslo - popis výroby, obvyklé zloženie, recepty
Kvalitné arašidové maslo má v 100 g takmer 30 g bielkovín, približne 15 g sacharidov a 45 až 50 g tukov. Prečo by malo byť na vašom jedálnom lístku?
Hovädzie mäso tak, ako ho nepoznáte - pripravujeme stejky, pečieme, dusíme, varíme
Ako pripraviť chutný stejk, ako variť, dusiť a piecť hovädzie mäso? Dozviete sa z nasledujúceho článku!
Káva - čo neviete o kofeínovom nápoji našom každodennom (II)
S akými kávami sa stretávame v ponuke kaviarní, koľko kávy vody a mlieka obsahujú dobré kávy a ako sa pripravujú?
Káva - čo neviete o kofeínovom nápoji našom každodennom (I)
Káva z historického pohľadu, pestovanie, zber a praženie, základné druhy kávy, ktoré sa používajú na výrobu nápoja.